04 June 2009

Cara Mempercepatkan Lampu Hijau Traffic Light!

Haa!! HambiQ nk tengok mana 1 nie? penin2 kepalerrrr!!!!

Uolz mesti tension kn tepaksa nuggu lama2 di Traffic Light?!... yg mna setia pada kata2 undang2 tue of coz terpacak lagi di situ!... tp yg mner der sendiri ponya undang2 nk die rasa die yg betol tentu die dh jalan gak walau lampu kemerahan mnandakn BERHENTI!!!!.. per kes uolz?... x nk berhenti2 nie?... Kerajaan bina die of coz der sbb kn... tntunya sbb utama ialah pada diri kita ni!... x der nyer istilah syok2 sendiri kaa or kasi chanteq tempat itu!!!... Kerajaan nk pastikn kiter selamat n semuanya teratur lancar jer lalu lintas...

Tu laah garisan 4 segi yg dibawahnya dipasang alat pengesan kehadirn kenderaan utk mengaktifkn lampu hijau...

Tp... dek non semua!!... aqu kekadang tu mula nk mndurhakai!.. pikirlah kn aqu terpaksa tunggu berkali2!... i mean lampu hijau aqu nie x nyala2!!... walau semua laluan da jalan!!!... aqu mmg tansion giller!!!... Sedang aqu dok marah2 tu aqu pon tenmpak lah garisan yg berbentuk 4 segi sblum garisan puteh!... aqu hairan mula2 tu... per nie ekk?!!... aqu pon coba lah undur moto aqu yg mula2 berada jauh dihadapn garisan puteh n now aqu undur smpai berada d tengah2 garisan tu!... u know?!... pas tu tetiba jaa lampu hijau da nyala!!!!!... Watt?!!!! rupa2nya garisan tu adlah pengesan kehadiran kenderaan!!... pas2 tu setiap kali traffic light aqu berhenti di garisan2 tu!!... Well aqu skunk da x lama mnunggu!!!... Uolz coba lah gak k!!!


Edan : Salah diri sendiri coz slalu berhenti melepasi garisan putih!

2 comments:

Luth Textile said...

serius aku taktau pasal ada sensor tu..

edancoba said...

coba check!!!
:D