11 May 2010

Kereta keluar asap kalah keretapi?!!

Teruknya kereta ni... Asap punya banyak!

Today 11 Mei 2010, sedang aqu dalam perjalanan pulang dari kerja dan melalui jalan Paya Terubong, aqu tersermpak dengan keretapi!!! Ehh? Bukan!!!! KERETA tetapi asapnya itu mengalahkan keretapi antik yang guna arang batu tika mahu menjana kuasa... Huhhhh!!! Kereta ni memang mampu cipta 1 fenomena luar biasa, ialah mana taknya asal mana jalan dia lalu kawasan tu penuh ngan asap2 dah rupa macam JEREBU!!!! Pernah tengok pihak kementerian kesihatan sembur nyamuk aedes dengan asap menggunakan alatan khas tu? Haaa!! Macam tulah asap kereta ni.... Haduiiihhh awat cek? Qeta teruk dah!!! Tak pi servis ka?!!! Macam manalah alam ni tak tercemar! Sikap macam SAMPAH!!! Lagi 1.. dah taw spring kereta suda tahap membimbangkan, kenapa invite ramai2 naik kereta tu? Depan tinggi semacam ja.... kesian kereta tu, dahlah dia tak sihat (kuar asap banyak adalah petanda enjin bermasalah) tumpangkan pla ramai2... Haduih2X laaaa.....................






Edan : Very sensitive... Kereta walau tak bernyawa namun banyak jasanya pada kita.. So, rajin2lah pergi servis....

No comments: