27 August 2009

Jangan Pakai Topeng Muka Kalau Mahu Masuk!!!

Today 27 Aug... tergelak kejap aqu baca 1 artikel paper NST ari ni... "Sila Tanggal Topeng Muka!! Sebelum Masuk"... Owg laen sebuk nak memakai topeng muka coz risau dijangkiti wabak A(H1N1) ni... mereka menghalang pula customer utk memakainya bila memasuki kedai mereka... But itulah alternatif pihak PETRONAS di KL utk membendung gejala rompak yg semakin banyak berlaku ni... Kita semua sedia maklum topeng muka dipakai utk melindungi diri kita dijangkiti wabak A(H1N1) ni ... tetapi perompak bijak pula mengambil kesempatan kerna turut memakai Topeng muka dengan selambanya merompak... sememangnya cara sebegitu amat2 berkesan kerna umum menyangka mereka hanya menjaga keselamatan diri dari di jangkiti...


Edan : Penang belum ade lg kes2 mcm tu...

5 comments:

Naz said...

perompak ni ada jer taktik utk jalankan aktiviti mereka tu... yg kita ni.... nak pakai salah, x pakai pun salah.. jd la serba salah... hahahaha...

SuFy said...

hurm, benci dgn perompak..smg perompak2 smua insaf di bln mulia ni..ehehe

ayisy said...

Hahaha.. Macam-macam hal kat dunia ni. Tp betul jugak apa yg kedai tu buat. Perompak boleh ambil kesempatan.. :)

lalink7 said...

dah agak dah kes cmni mesti akan ade punye.tup2 dah ade pun...perompak nie memang la pantang ada kesempatan...hampeh..~

edan coba said...

Pasal diowg bila kita pakai mask owg laen was2 n sometime layan kita bersahaja!!! Errrrrrrr!!! Perompak mmg jahat!!!!!!!!!